Sunday, November 14, 2010

things that i should DO!

i have list numerous of things that i should do in my life
i got very exited everytime it comes to my life's checklist
this is my life's checklist:
  • A house that have a huge library with thousands of books
  • Find a perfect job
  • Make my parents the most happiest person in earth
  • Pay for my sisters and brother education
  • Tour around the world with the person that i love
  • Do a bungee jumping with my babes
  • A wardrobe that full with dresses, shoes, accessories, handbags and make up
  • Have a dinner with Tun Dr. Mahathir Mohammad
  • Get married to a perfect guy
  • Go for honeymoon to Venice
  • Have a family and children
  • Do a renovation to mummy’s house 
  • Buy abah his dream car
  • Buy myself an apartment
  • Buy myself a Mini Cooper
  • Buy myself a Volkswagen beetles
  • Have a full collection of The Beetles
  • Watch Manchester United match live at Manchester
  • Complete my studies until I become Dr. Emiritus Zarith Fateha Zulkarnain
  • Go to Mecca with my whole family
  • Get myself an antique Holga *i've already have it ;)
  • Get myself a SLR
  • Have my own jamming studio
  • Do a sky diving
  • Own my very first bookstore!
  • Get a scuba diving license 
i've always dreamed to be like Ariel, the famous Disney Princess character.
where can i swim to every where that i would like to be
do whatever i wanna do
but then i've come to my sense
not everything in this world that we can achieved
i've once been told by someone that 
"ALL OUR DREAM CAN COME TRUE IF WE HAVE THE COURAGE TO PURSUE THEM"
well, whatever my dreams are, i always believe that as long as i put my mind into it, i can still achieve it
but then, we have to go back to basic
"AJAL MAUT, JODOH PERTEMUAN SEMUA DI TANGAN TUHAN"
this is want i want to do with my life and i've pray for the best 
whatever happen in future
"it is HIM to decide it"
insya Allah HE will help me through all these journey

Saturday, November 13, 2010

latest ADDICTION ;D

so, thi is the LATEST LATEST LATEST ADDICTION
membayangkan kehidupan bersama LEE MIN HO
hahahahaha






ok ok, dah puas menatap wajah si kacak ini?
ok laa, jumpa di lain masa
later~

xoxo~

Thursday, November 11, 2010

new new ADDICTION!

just finish watching ANAK HALAL
*dah berapa kali tgk pon aku tataw laa*
LAGENDA BUDAK SETAN
I'M NOT SINGLE
haa, amek kau! macam2 dah cite MAMAT sorg nie aku tgk!
hahahah
check him out
cam terminat plak kat DIA nie
agak romantik ehh
lalalalala~

haaa! amek kau! 
kan aku dah cakap
bergayaaaaaa!!

uihhhhhh!!!!

*wink wink*
bergetar jantung makk!!

p/s: baby jgn marah eh for this new new addiction!
i am still addicted to you laa sayang!
*muahh muahhh*

Wednesday, November 10, 2010

HOMESICK

I AM F*CKING HOMESICK
I MISS ABAH, MUMMY AND ADIK2 LIKE HELL
I MISS EVERYTHING IN OUR HOUSE
I MISS OUR LITTLE KITTEN
I MISS MY BED
I MISS MY KITCHEN WHERE I CAN COOK EVERYDAY
I MISS MY DVD
I MISS MY TV
I MISS TO BE WITH MY BABES
I MISS TO DO EVERYTHING
I JUST MISS HOME

xoxo~

Sunday, November 7, 2010

long VS short

i love my hair like i love my life
short hair?
OMG! it never gonna happen
but then, check them out
cool with short's hair







ok ok, check out those with long hair











so, as for the conclusion
i just love my hair
and i'll never cut it



birthday WISHES

mummy and abah
dah lama sangat ya nak benda nie
kalau abah belikan, ya akan sgt bahagia


mummy plak, ya dah lama nak mintak benda nie
tp takot nak cakap
dying for benda nie laa


kat angah plak, aku nak mintak nie
tlg laa belikan utk aku
aku nak skali ngn lens


from my babes
aku nak korg belikan aku bende nie
pandai2 laa korg collect duit kay


ok ok
cukup dah birthday present utk next year
hehe =)
from my boo plak
hmm, tak kesah laa pape pon
as long as u r with me
dah cukup dah

xoxo~

Saturday, November 6, 2010

zooey deschanel

i love her, but i hate her =)
 

 don't blame her for being beautiful

Friday, October 22, 2010

this is for you, MUMMY

she thought me how to walk
she thought me how to smile
she thought me how to talk
she thought me how to thanked
she thought me how to appreciate
she thought me how to love
she thought me of everything that i have learned in my life today

i can still recall the memory
macamana dia blh larat utk jalan kaki dgn jauhnya
semata-mata nak mghantar aku ke sekolah
dengan sarat mengandungkan angah waktu tue
dia masih punya tenaga yg luar biasa, semata-mata utk pastikan aku mendapat didikan yg sempurna
dan, dia teros ke pejabat selepas  menghantar aku
aku jugak masih igt,
macamana dia berlari nak mendapatkan bus, semata-mata nak balik cepat ketika hari jadi aku
kami takde kereta lagi masa tue
dia terpaksa bersusah payah naik turun bus dgn perot yg besar, mengandungkan angah
aku masih igt,
macamana dia marahnya dia di suatu hari bila aku tanak pegi sekolah
aku adalah satu-satunya anak yg penah ditampar olehnya
dan betapa aku berterima kasih kepadanya
kerana tamparan itu, lihat laa aku kini
berjaya menjejakkan kaki ke sini
aku masih igt,
macamana marahnya aku terhadap dia bila dia belikan baju utk angah, tp tidak utk aku
dan, keesokannya, dia membawa pulang sepasang baju baru utkku
aku masih igt,
betapa susah payahnya dia dtg ke sekolah dgn teksi, dgn bus
kerana nak memberi semangat kepadaku pada setiap pertandingan yg aku sertai
aku masih igt,
betapa susah payahnya dia melayan kerenah aku yg sentiasa mahu lebih dari semua hal
betapa sabarnya dia
betapa besarnya pengorbanan dia utk aku
aku masih igt,
betapa aku dengki dgn adik-adik
dia lembut dia memujuk aku
"ayong kan anak sulung, ayong kena mengalah. nnt mummy ngn abah dah takde, ayong yg kena jaga adik2."
aku teros menangis dan menangis waktu tue
aku masih igt,
betapa kecewanya dia, pada satu hari, aku membawa pulang keputusan peperiksaan yg sgt memalukan
selepas apa yg dia lakukan utk diriku, itu yg aku bayar kepadanya?
sungguh! aku dpt lihat dgn jelas, betapa kecewanya dia dgn aku
aku akui, dunia remaja, melalaikan aku
aku berubah
semuanya kerana DIA!

aku masih igt,
betapa bangganya dia bila aku medapat keputusan cemerlang dalam SPM
betapa bangganya dia bila aku mendapat surat tawaran ke universiti
dia yg paling bangga!
seperti nak dicanang keliling kampung utk maklumkan perkhabaran itu
aku bangga melihat dia bangga
aku masih igt,
betapa bangganya dia bila aku mendapat keputusan cemerlang sepanjang pengajianku
tp
dia kecewa, bila aku mengecewakan dia
aku akui, aku salah
dia kecewa
tp
aku berubah lagi, demi untuk DIA

aku masih igt,
betapa marahnya aku bila dia mula mengadu macam-macam kepadaku
aku marah
aku tinggi suara kepada dia
aku masih igt,
betapa kecewanya aku menerima perkhabaran mengenai dirinya
betapa aku kecewa dgn dirinya
betapa marahnya aku ketika itu!
betapa lantangnya aku bersuara memarahi dia
dan dia tertunduk, menangis
Allah!!
bukan sekali dua air matanya mengalir kerana aku
berkali-kali air mata itu utk aku

aku bangga mempunyai seorang ibu seperti dia
biar kita miskin harta, tp aku rasa aku paling kaya kerana DIA adalah MUMMYku
aku terlalu sayangkan dia
terlalu!! lebih dari nyawaku sendiri
dia terlalu bermakna dalam hidupku
MUMMY, ya sayang mummy sgt2!!!
ya janji ya takkan sakitkan hati mummy lagi
ya mintak maaf
pengorbanan mummy utk kami semua terlalu berharga!!
ya tak mampu nak bayar balik harga utk semua pengorbanan mummy
pada mummy, i am still her 5 years old girl, wlaupun aku kini dah berusia 21 thun
I LOVE U SO MUCH!!


Wednesday, October 20, 2010

the COLOUR

being single for almost 2 years, make me wondering, am i that lonely?
macam tak biasa hidup sorg
best apa, kata org, SINGLE RIDER or LONE RANGER
relaks je sudah
g mcd, mkn sorg2, g tgk wayang sorg2, semua laa buat sorg2
apa ada hal kan?
seronok apa hidup camtue
tp bila encik zulkarnain dan puan zaiazlindah dah mula bersuara mengenai hal nikah kawen nie,
mungkin aku kena start igt balik, berapa umur aku skang?
tak rock btl laa dorg nie, ada ke nak cite hal nikah kawen kat aku yg masih muda belia lagi nie
ishhh!!
tp kan, mummy kata, 
"sok, ngko kalau nak berlaki, carik yg syg ngko lebih, sng idop ngko nnt. ngko tgk mummy nie ha. abah ngko tue syg aku"
aku hanya mmpu tergelak guling2 smpai jatuh katil bila dgn bersungguh2 nya mummy berkata bgitu
then, abah plak berkata
"abah bkn apa yong, kau tue bkn budak2 lg, dah blh dah pikir pasal semua nie. abah bkn paksa, tp abah nak kau pikir je"
ok, ayat abah nie buat aku senyap dr tertawa sbb bunyi cam serius je
tp, aku tetap aku
ada aku kesah? 
hahahahhaha
maka, abah n mummy pon dah malas nak ckp apa dgn aku sbb depa takkan menang
hahahahha

tp, bila satu pg aku bgn and aku sedar, aku dah jumpa COLOUR yg aku carik selama nie, aku tersengih2 seharian mcm kerang busuk! 
aku tak sangka, aku jumpa jugak COLOUR yg aku carik dalam idop selama nie
dan tanpa teragak2, aku tahu dia adalah COLOUR tue
dan mcm org bercinta yg lain
aku pon rasa cam nak berangan2
rasa rindu merindu
rasa sayang menyanyangi 
rasa mcm idup nie penuh ngn pelangi
hahahhaha
amacam, jiwang tak aku sekarang
kiranya aku ngn hp skang nie dah mcm isi ngn kuku laa
tak blh berpisah
celik bijik mata je, carik hp dulu
kira dah jadik cam perangai angah gak laa
hp kalau dulu 2 hari sekali baru charge
skang 1 stgah hari dah kena charge dah
camtue eh rasa bercinta?
kalau aku taw, dulu lg aku menggatal
blh gak bercinta
hahahahha
nnt bila nak jumpa, teros rasa cam ada butterfly kat dlm perot
*dlm bahasa standard nya BERDEBAR-DEBAR*
hahahahaahha
sumpah dah jiwang dah aku skang
lantak laa korg nak ckp apa pon
janji COLOUR yg aku jumpe tue, aku mmg SAYANG 
ishhhh
kan dah ckp, aku makin jiwang skang
hahahahahhaha

tpppppp
apa yg aku nak highlight nie
I LOVE U MUNCHKIN ;))
thanks, FOR EVERYTHING

xoxo~

Monday, October 11, 2010

10.10.10

the date that we share
the date that the confession was made
the date
i'll remember
forever...

Tuesday, October 5, 2010

gadis dan BUNGA ;))

Berlenggang dia berjalan
Si gadis tersayang manja
Jelingan yang manja

Menuju dia ke kota
Di tangannya penuh bunga
Di hati penuh cinta
Berbagai macam bunga di bawa
Untuk dijual di gerai mama

Matanya lirik-lirik selalu
Rupanya manis-manis ayu

Ramai orang membelinya
Bunga-bunga jualannya
Si ayu, gadis ayu

Datang seorang pemuda
Dapat melebur hatinya
Memetik oh cintanya
Kini berjalan dengan pasangan
Tak hirau lagi dengan jualan

Matanya lirik-lirik selalu
Rupanya manis-manis ayu...

Saturday, October 2, 2010

adik beradik

semalam
aku call angah
selepas menerima nasihat utk berbuat demikian
selepas beberapa deringan
angah menjawab
"ha, pahal?"
uishhh!! kuang asam btl.
dah laa aku yg call, die tanya camtue
takpe2, kakak dalam dunia nie mmg sgt penyabar
then aku jawab camnie
"tak laa, aku saja call. nak taw kau ok ke tak? mkn ke tak?"
angah membalas
"owhh. aku igt pahal tadi. cehhh. kau abes paper bila?"
aku: "aku abes 9hb. tp aku tataw blh balik bila. kau?"
angah: "aku balik 9hb. kira abah amek aku dulu laa kan?"
aku: "ntah. yelaa kot. kau g laa tanya die. kau pahal tak call aku? msg sekeping tanya aku pon takde"
angah: "alaaa. aku mana nak ada duit. kau laa call aku"
aku: "arghhh!! cam haram! call balak kau blh? msg 100 keping sehari blh? kakak sndri ntah idop mati kau tak peduli"
angah: "alaaa. relax laa. aku kan adik. kau kakak. kena laa selalu mengalah kan? lgpon credit kau tak abes pon call aku nie ha!"
aku: "terima kasih angah. aku suka nasihat kau kan"
angah: "dah laa. malas layan kau. aku ada keje. bye!"

maka,
aku pon menamatkan panggilan
aku rasa, adik-adik zaman skang mmg camnie eh?
cuba kalau time nak mintak aku duit
lembut gigi dari lidah!
call aku 5 minit skali pon sanggop
hishhh.

ngn alang plak lain cite
aku: "alang! kau tgh buat apa?"
alang: "makan. ayong dah makan?"
aku: "dah makan dah ptg td. lang, smalam ayong baca kosmo. ada badak air kaler pink!!"
alang: "ayong nak cakap atie laa tue kan? kuang ajar pnye gemokk. tak sedar diri!!"
aku: "hahahhahahahahahahahhahahaha"

nie ngn boboy plak
aku: "b, kau tgh buat apa?
boboy: "tgh main ps"
aku: "dah study?"
boboy: "tak"
aku: "dah makan?"
boboy: "dah"
aku: "arghhh!! saket ati laa ckp ngn kau. blahhh!!"

so
itu laa adik beradik aku
melayan aku sbg kakak
kdg2 aku tergelak sorg ngn gelagat dorg
haihhhh
KITA KAN ADIK BERADIK!!


angah

alang
boboy

Friday, September 24, 2010

KENAPA



Current mood:  blank
..kenapa..
bila orang putus cinta..
orang akan cakap camnie..
"aku btl2 tak blh hidup tanpe die!!"

kenapa??

kenapa..
dah pun bertahun-tahun..
tapi kadang-kadang kite susah nak lupakan kenangan pertama?
macam..
kali pertama tumbuh gigi..
kali pertama dapat no satu..
kali pertama dapat handphone..
kali pertama jatuh cinta..
kali pertama sakitnya selepas putus cinta..
kali pertama jatuh tangga..

dan apa jua yang berlaku pertama kalinya..
kenapa??

kenapa..
bila putus cinta kite akan rasa dunia nie cam tak adil kat kita..
bila mak kite marah kite, kite akan rasa tak disayangi..
bila kawan2 tegur kite, tapi kite taknak dengar..
bila dah jauh baru terkenang..

dan apa jua yang berlaku pabila..
kenapa??

kenapa..
dan terus tertanya-tanya kenapa?


BILA LELAKI BERMULUT PUAKA


Current mood:  angry
bila masa lelaki bermulut PUAKA?
bila......

1) tak dapat ape yang dorang nak
    contohnye...
    time nak ngorat awek yang lalu lalang depan dorang
    "hai kak long! sorang ke?"
     bila si awek tue buat bodow je, lelaki akan cakap camnie,
     "elehhhh!!  prasan cun laa tue!! ingat aku lapar sgt ngn ko ke??"
     "assalamualaikum, tak jowab dosa, jawab gatal"
      bodow tak? jawab salam kan WAJIB!

2) bila dorang start mengutok pompoan
    serius cakap, mulut lelaki mmg PUAKA bila dorang mengumpat + mengutok pompoan
    contohnye...
    "weh mat!! ko tgk awek si abu tue cam dah barai je.."
     PUAKA tak mulut??

3) bila dorang cuba lagakan membe2
    contohnya...
    "wehh, aku tgk mat tue cam nak adjust awek ko je.."

4) bila dorang nak balik kat ex girlfriend dorang tapi ex gf die tak layan
    "elehh!! stakat pompoan cam ko, ape laa sangat!"
     laa.. dah taw camtue, yang korang nak adjust balik pahal plak??

5) bila dorang ............
    entah laa weh, aku tak taw nak tulis ape lagi.
    sesape yang ada ide tolong add in..
    SEKIAN, WASSALAM...

Thursday, September 23, 2010

new ADDICTION

recently
i am addicted to MINERAL WATER
GILA KE APA KAN?
but that is what happening to me now
i am so f*cking ADDICTED to MINERAL WATER
dulu sgt susah nak abeskan even segelas air pon
but now
2 BOTOL BESAR MINERAL WATER sehari pon aku blh HABISKAN!!
actually, dah lama dah taw pasal kebaikan MINERAL WATER nie
but now only i can practic it
dunno why laa
but that is what happening
maybe because these few days aku coughing kuat sgt
so, to reduce all the toxic kat dalam badan yg mengembang nie
i am now ADDICTED to MINERAL WATER
kinda funny actually for this new ADDICTION
*igt addicted kat jewelery ke, handbag ke apa*

utk maklumat tambahan
SILA MINUM AIR MINERAL BERPENUTUP BIRU

YESTERDAY

Yesterday,
All my troubles seemed so far away,
Now it looks as though they're here to stay,
Oh, I believe in yesterday.

Suddenly,
I'm not half the man I used to be,
There's a shadow hanging over me,
Oh, yesterday came suddenly.

Why he
Had to go I don't know, he wouldn't say.
I said,
Something wrong, now I long for yesterday.

Yesterday,
Love was such an easy game to play,
Now I need a place to hide away,
Oh, I believe in yesterday.

Why he
Had to go I don't know, he wouldn't say.
I said,
Something wrong, now I long for yesterday.

Yesterday,
Love was such an easy game to play,
Now I need a place to hide away,
Oh, I believe in yesterday.

Wednesday, September 22, 2010

KU INGIN SETIA

Aku tak mampu menyakitimu
Aku tak sanggup untuk menduakanmu
Aku tak mampu menyakitimu
Aku tak sanggup untuk menduakanmu
Ku tak mungkin mencintaimu
Karena hatiku telah dimiliki dia
Kau tak mungkin memiliki ku sepenuh hati
Aku hanya ingin setia
Aku hargai ketulusanmu
Untuk cintamu tapi ku milik dia

Ku tak mungkin mencintaimu
Karena hatiku telah dimiliki dia
Kau tak mungkin memiliki ku sepenuh hati
Aku hanya ingin setia
Ku tak mungkin mencintaimu
Karena hatiku telah dimiliki dia
Kau tak mungkin memiliki ku sepenuh hati
Aku hanya ingin setia
Ku tak mungkin mencintaimu
Karena hatiku telah dimiliki dia
Kau tak mungkin memiliki ku sepenuh hati
Aku hanya ingin setia
Aku hanya ingin setia

Tuesday, September 21, 2010

can i MERAPU in my own blog?

i felt so uneasy rite now
tataw nape
dah few days rasa camne
mcm ada butterfly kat dlm perot
kenapa eh?
being too serabai these few weeks
even time raya pon macam ada mereng sket
hang tak payah cakap laa
*kira dah macam patot je hantok kepala kat dinding*

but that is what i feel rite now.
can somebody help me?

Sunday, September 19, 2010

Terima Kasih NORFATEHAH a.k.a ATIN



thanks atin for the perfect buka puasa on that day
love u till the end ;)

Saturday, August 28, 2010

counting DAYS

the DAY is coming
all that I have to do is WAIT
tunggu teyha!
SABAR!
settle semua nie, u can meet that DAY.
u r going HOME dear 
*kata2 yg aku n my babes selalu igtkan*


well,
i just can't wait
let go all this burden
n going HOME
n mostly important
SELAMAT HARI RAYA
MAAF ZAHIR dan BATIN

xoxo~

Friday, August 27, 2010

i am not me

sorry for being too emo this few days
i'm not being myself
too much pressure
too much things to do
really killing me


i just miss home, my family n my babes so much!
counting days till i can go home
miss everything

xoxo~

Thursday, August 26, 2010

101 reasons to stay single ;))

ok, blogger out there.
let me share with you 101 reasons to stay single.
it is not a crime for being single
after all
enjoy your life =))

The Big List Of The Benefits Of Bachelorism

1. Everything in your house is yours.
2. You don't have to hide gifts, receipts, and other purchase records in ridiculous places.
3. If you buy something "yummy", you don't have to buy twice as much.
4. The only person you have to dress up for is your boss.
5. Your late nights are all yours.
6. Less stuff to move when you do move
7. One bedroom apartments feel more spacious with only one person
8. You never have to ask for permission to orgasm.
9. Only the doctor can tell you what to eat
10. You decide what to shave and when
11. Valentines day costs less
12. No anniversaries to remember
13. No extra birthdays to remember
14. No extra family to shop for during the holidays
15. No irritating in-laws to deal with
16. You can walk around naked whenever you want.
17. Only your sense of decency has any say about where you leave your dirty clothes.
18. You don't have to share
19. You don't have to change your life because someone else has jealousy issues.

20. The only insecurities you have to deal with are your own.
21. Getting that out-of-state job doesn't hinge on what someone else wants or thinks.
22. The only people complaining about music volume are the neighbors.
23. You can fall asleep anywhere without getting any guff for it in the morning.
24. You don't have to use the "headache" excuse anymore.
25. You don't have to worry as much about the "oops, I'm pregnant" factor.
26. The only person who goes through your stuff is you.
27. The only person who sees your inbox is you.
28. More time to spend with friends.
29. You don't have to live with someone who can't stand your parents.
30. If you want to go for pizza at 3am, no one stops you or asks you why.
31. You can date more freely.
32. The cute secretary is fair game.
33. The whole wedding mess? Yeah, none of that to deal with.
34. You don't have to share your closet with anyone else.
35. You always get to watch what you want.
36. You always get to read what you want.
37. You decide when to crawl into bed.
38. You can throw yourself into bed and snore without dire consequences.
39. No one else's annoying (or disgusting) habits to deal with at home.
40. The only fetishes you have to deal with are your own.
41. You can talk to yourself without people saying "what?" or worrying about your sanity.
42. There are religious benefits, if you're into that kind of thing.
43. Single people can still adopt, if you're into that kind of thing.
44. The only annoying friends you have to deal with are your own.

45. You don't ever have to wonder if you really love the person you live with.
46. There's only one way to do things- your way.
47. You are the master of the thermostat.
48. The only messes you have to clean up are your own.
49. The only disasters you have to fix are your own.
50. If an argument starts, you can walk away... forever.
51. You don't have to make excuses for yourself.
52. The whole "old maid" thing is so last century.
53. Dinner can be as simple as a frozen burrito.
54. When you eat, you buy and cook for one.
55. No one else is going to eat your leftovers.
56. No one else is going to raid your stash of sweets (you don't even have to hide it!)
57. You don't have to share your bed with anyone.
58. You can even eat in bed if you want to.
59. You can decorate the entire house according to your taste.
60. The only person spending your money is you.
61. Three words: Marriage Tax Penalty.
62. The only debts you have to pay off are your own.
63. Kids with single parents can get more financial aid.
64. Bickering couples are at best a relieving reminder and at worst hilarious.
65. Less pressure about body weight.
66. Married people are fatter on average anyway.

67. Suddenly, it's okay to look (and flirt).
68. It's easier to focus on your career and your dreams.
69. You're the only person who gets to decide if you "need to make more money."
70. The only mood swings you have to deal with are your own.
71. There are a lot of lonely and violently psychopathic people out there.
72. You don't have to change your religious beliefs one bit.
73. There are 6.5 Billion other fish in the sea. That's 6,500 x 1 million. Yeah.
74. Porn is cheaper, easier, and comes in more varieties.
75. The toilet seat only moves when you move it.
76. Cohabitation is legal, fun, and less of a hassle than marriage.
77. You don't have to deal with someone else's kids all the time.
78. Divorce is pricey.
79. You don't have to deal with "compliment fishing."
80. Fewer minutes spent with a phone attached to your ear.
81. No endless nagging.
82. You never have to answer the phone "right now!"
83. You can drink what you want, where you want, and as much as you want.
84. No doubts or worries about someone sleeping around.
85. Things stay where you put them.
86. You can meditate and have your quiet time when you need it.
87. The only thing whining about not being fed is your cat.
88. You can take out the trash when you feel like it.
89. You can shower or bathe when you want, as often as you want, for as long as you want.
90. You can even leave the door open when you shower.
91. The longer you wait, the better you know yourself, instead of someone else.
92. Children learn how to treat themselves by watching how you treat yourself.
93. A bad relationship is like a lingering knife wound- it continues to ruin your whole day.
94. You can be as eccentric as you want.
95. Your car can be as dirty or unusual or artistic as you want.
96. You decide how long it takes to get ready.
97. Say goodbye to heartache, dumping, and being dumped.
98. You get your weekends for you and your projects.
99. You can be the wild friend with all the really juicy stories.
100. You can still get laid. Maybe even more often. Certainly with more variety.
101. Being single and staying single isn't selfish. It should be seen as putting your happiness first (Where it should be.)

btw, sharing is caring =)

xoxo~

Tuesday, August 24, 2010

terima kasih MAKCIK

well,
dok kat sini
aku bukan je dapat kawan baru
kenal ngn budaya baru
tp
aku pon dapat mak angkat baru!!
thanx to makcik RUSNAH 
thanx sgt2
sbb makcik banyak layan kerenah ktorang
masak macam2 utk ktorang
n macam2 lagi laa
thanx makcik!!
MAWAR SAYANG MAKCIK ;))

readers, 
enjoy all these k.
hasil tangan makcik




sedikit blur
tp tetap ada makcik dlm ini gambar

pape pon
thanx makcikk ;))

xoxo

malam berbuka puasa

selamat berpuasa! 
hehe!
biar laa dah sminggu lebeh puasa pon, aku tetap nak ucap SELAMAT BERPUASA!!

well, 
on 18th August 2010, 
berbaki RM750 milik event kelas OMD5TA sem lepas,
kami sepakat untuk mengadakan MALAM BERBUKA PUASA SESUKA SUKA
kira macam ikot suka ati laa nak pakai apa pon. 

dah laa,
merepek terlebih2 plak.
ENJOY THIS~

juada berbuka pada malam tue
;))

yaya n miss lida a.k.a lecturer kami

miss ira a.k.a tetamu jemputan ;))

KAMI

KAMI lg

dan KAMI lg

dan lagi2 KAMI

ok cukup laa KAMI lg

Saturday, August 21, 2010

terima kasih AIMAN dan IRA

kali nie nak berbicara mengenai teletah roomate ku ini. 
*especially aiman, si mat salleh celup*
wink wink

well, 
first time roomate ngn mereka
ngn si ILAA a.k.a awek ah beng, IRA a.k.a junior aku, n AIMAN si mat saleh celup
hahhaha.
so, sebagai menghargai CIK MAWAR yg cute nie 
*ish, perasan laa plak*
maka, IRA n AIMAN pon belanja laa CIK MAWAR n ILAA makan pizza
thanx yawww!!

pizza nie AIMAN n IRA yg belanja
*nyum nyum*

thanx adik adikku ;))

mereka
L-R
IRA, AIMAN n ILAA

Tuesday, August 3, 2010

i shud ADMIT!

well, after read one of this girl blog,
i started to think that
maybe this is the TIME that i should THANK him for everyhting he done for me
or it will then be TOO LATE.

knowing him back when i was in form 4
he's too sweet (biasa laa, zaman bercinta, kentot pon bau wangi)
he cared bout me
he called me
he text me
*apa lg yg guys tak buat bila dah fall in love kan*

well
but then,
bak kata pepatah 'ku harapkan panas hingga ke petang rupanya ujan d tgahari'
*cewahhhh, sasterawan laa aku*
ok ok back to point
bila dah break up, we are cool as a friend
sometime it's better if we maintain like this

tp,
apa yang aku nak HIGHLIGHT kat sini is
HE DID NOT STOP FROM LOVING ME
it just that me the only one yang SELALU PENTINGKAN DIRI SENDIRI
until today
he called me
he text me
like we used do before
it just that
sometimes, the pain that he leave inside me is really pain
until now
i can feel the pain that he leaves

but before it is too late
i just wanna state here that
to HIM
THANKS FOR EVERYTHIG THAT U HAVE DONE TO ME FOR ALL THESE TIME
i have to admit that I LOVE U
but
it is not that easy for me to fall in love with you again

xoxo~

Sunday, August 1, 2010

when the MALAS is all around!

ngee~
cannot stand laa bila this lovely M is around
tdow, makan, tdow, makan, then gossiping around *sigh*
tp kan, mcamnie laa selalunya
bila nak test, quiz, mula laa merapu bukan2
M nie pon asyik nak mengekori jejak langkah aku je
*haihhhhh*


tgh best menganyam idea utk menaip nie,
si Ain, Bunga, Emin, Fara, dan si Ismie makan dan makan sambil merepek-repek
gelak dah gelak
makan dan makan
*wakakakakakakakak*
itu je keje lately nie
dah tataw nak buat apa dah
*sigh*

at the end of the day
masing2 mlopong nak buat test esok
maka
PADAN LAA MUKA SBB TAK STUDY ELOK2
*wink wink*

HOLLA!!!

hye to all the readers ;))
i am new here
masih kecik2 cili padi nie
kena ada sifu utk ajar nie
uishhhh
memandangkan classmate dah ramai yg ada blog, 
so, kinda interesting jugak laa to have one of this ;))
blh update kalau bosan kan?
hehehe
ok ok 
later~