Friday, September 24, 2010

KENAPA



Current mood:  blank
..kenapa..
bila orang putus cinta..
orang akan cakap camnie..
"aku btl2 tak blh hidup tanpe die!!"

kenapa??

kenapa..
dah pun bertahun-tahun..
tapi kadang-kadang kite susah nak lupakan kenangan pertama?
macam..
kali pertama tumbuh gigi..
kali pertama dapat no satu..
kali pertama dapat handphone..
kali pertama jatuh cinta..
kali pertama sakitnya selepas putus cinta..
kali pertama jatuh tangga..

dan apa jua yang berlaku pertama kalinya..
kenapa??

kenapa..
bila putus cinta kite akan rasa dunia nie cam tak adil kat kita..
bila mak kite marah kite, kite akan rasa tak disayangi..
bila kawan2 tegur kite, tapi kite taknak dengar..
bila dah jauh baru terkenang..

dan apa jua yang berlaku pabila..
kenapa??

kenapa..
dan terus tertanya-tanya kenapa?


BILA LELAKI BERMULUT PUAKA


Current mood:  angry
bila masa lelaki bermulut PUAKA?
bila......

1) tak dapat ape yang dorang nak
    contohnye...
    time nak ngorat awek yang lalu lalang depan dorang
    "hai kak long! sorang ke?"
     bila si awek tue buat bodow je, lelaki akan cakap camnie,
     "elehhhh!!  prasan cun laa tue!! ingat aku lapar sgt ngn ko ke??"
     "assalamualaikum, tak jowab dosa, jawab gatal"
      bodow tak? jawab salam kan WAJIB!

2) bila dorang start mengutok pompoan
    serius cakap, mulut lelaki mmg PUAKA bila dorang mengumpat + mengutok pompoan
    contohnye...
    "weh mat!! ko tgk awek si abu tue cam dah barai je.."
     PUAKA tak mulut??

3) bila dorang cuba lagakan membe2
    contohnya...
    "wehh, aku tgk mat tue cam nak adjust awek ko je.."

4) bila dorang nak balik kat ex girlfriend dorang tapi ex gf die tak layan
    "elehh!! stakat pompoan cam ko, ape laa sangat!"
     laa.. dah taw camtue, yang korang nak adjust balik pahal plak??

5) bila dorang ............
    entah laa weh, aku tak taw nak tulis ape lagi.
    sesape yang ada ide tolong add in..
    SEKIAN, WASSALAM...

Thursday, September 23, 2010

new ADDICTION

recently
i am addicted to MINERAL WATER
GILA KE APA KAN?
but that is what happening to me now
i am so f*cking ADDICTED to MINERAL WATER
dulu sgt susah nak abeskan even segelas air pon
but now
2 BOTOL BESAR MINERAL WATER sehari pon aku blh HABISKAN!!
actually, dah lama dah taw pasal kebaikan MINERAL WATER nie
but now only i can practic it
dunno why laa
but that is what happening
maybe because these few days aku coughing kuat sgt
so, to reduce all the toxic kat dalam badan yg mengembang nie
i am now ADDICTED to MINERAL WATER
kinda funny actually for this new ADDICTION
*igt addicted kat jewelery ke, handbag ke apa*

utk maklumat tambahan
SILA MINUM AIR MINERAL BERPENUTUP BIRU

YESTERDAY

Yesterday,
All my troubles seemed so far away,
Now it looks as though they're here to stay,
Oh, I believe in yesterday.

Suddenly,
I'm not half the man I used to be,
There's a shadow hanging over me,
Oh, yesterday came suddenly.

Why he
Had to go I don't know, he wouldn't say.
I said,
Something wrong, now I long for yesterday.

Yesterday,
Love was such an easy game to play,
Now I need a place to hide away,
Oh, I believe in yesterday.

Why he
Had to go I don't know, he wouldn't say.
I said,
Something wrong, now I long for yesterday.

Yesterday,
Love was such an easy game to play,
Now I need a place to hide away,
Oh, I believe in yesterday.

Wednesday, September 22, 2010

KU INGIN SETIA

Aku tak mampu menyakitimu
Aku tak sanggup untuk menduakanmu
Aku tak mampu menyakitimu
Aku tak sanggup untuk menduakanmu
Ku tak mungkin mencintaimu
Karena hatiku telah dimiliki dia
Kau tak mungkin memiliki ku sepenuh hati
Aku hanya ingin setia
Aku hargai ketulusanmu
Untuk cintamu tapi ku milik dia

Ku tak mungkin mencintaimu
Karena hatiku telah dimiliki dia
Kau tak mungkin memiliki ku sepenuh hati
Aku hanya ingin setia
Ku tak mungkin mencintaimu
Karena hatiku telah dimiliki dia
Kau tak mungkin memiliki ku sepenuh hati
Aku hanya ingin setia
Ku tak mungkin mencintaimu
Karena hatiku telah dimiliki dia
Kau tak mungkin memiliki ku sepenuh hati
Aku hanya ingin setia
Aku hanya ingin setia

Tuesday, September 21, 2010

can i MERAPU in my own blog?

i felt so uneasy rite now
tataw nape
dah few days rasa camne
mcm ada butterfly kat dlm perot
kenapa eh?
being too serabai these few weeks
even time raya pon macam ada mereng sket
hang tak payah cakap laa
*kira dah macam patot je hantok kepala kat dinding*

but that is what i feel rite now.
can somebody help me?

Sunday, September 19, 2010

Terima Kasih NORFATEHAH a.k.a ATIN



thanks atin for the perfect buka puasa on that day
love u till the end ;)