Saturday, October 2, 2010

adik beradik

semalam
aku call angah
selepas menerima nasihat utk berbuat demikian
selepas beberapa deringan
angah menjawab
"ha, pahal?"
uishhh!! kuang asam btl.
dah laa aku yg call, die tanya camtue
takpe2, kakak dalam dunia nie mmg sgt penyabar
then aku jawab camnie
"tak laa, aku saja call. nak taw kau ok ke tak? mkn ke tak?"
angah membalas
"owhh. aku igt pahal tadi. cehhh. kau abes paper bila?"
aku: "aku abes 9hb. tp aku tataw blh balik bila. kau?"
angah: "aku balik 9hb. kira abah amek aku dulu laa kan?"
aku: "ntah. yelaa kot. kau g laa tanya die. kau pahal tak call aku? msg sekeping tanya aku pon takde"
angah: "alaaa. aku mana nak ada duit. kau laa call aku"
aku: "arghhh!! cam haram! call balak kau blh? msg 100 keping sehari blh? kakak sndri ntah idop mati kau tak peduli"
angah: "alaaa. relax laa. aku kan adik. kau kakak. kena laa selalu mengalah kan? lgpon credit kau tak abes pon call aku nie ha!"
aku: "terima kasih angah. aku suka nasihat kau kan"
angah: "dah laa. malas layan kau. aku ada keje. bye!"

maka,
aku pon menamatkan panggilan
aku rasa, adik-adik zaman skang mmg camnie eh?
cuba kalau time nak mintak aku duit
lembut gigi dari lidah!
call aku 5 minit skali pon sanggop
hishhh.

ngn alang plak lain cite
aku: "alang! kau tgh buat apa?"
alang: "makan. ayong dah makan?"
aku: "dah makan dah ptg td. lang, smalam ayong baca kosmo. ada badak air kaler pink!!"
alang: "ayong nak cakap atie laa tue kan? kuang ajar pnye gemokk. tak sedar diri!!"
aku: "hahahhahahahahahahahhahahaha"

nie ngn boboy plak
aku: "b, kau tgh buat apa?
boboy: "tgh main ps"
aku: "dah study?"
boboy: "tak"
aku: "dah makan?"
boboy: "dah"
aku: "arghhh!! saket ati laa ckp ngn kau. blahhh!!"

so
itu laa adik beradik aku
melayan aku sbg kakak
kdg2 aku tergelak sorg ngn gelagat dorg
haihhhh
KITA KAN ADIK BERADIK!!


angah

alang
boboy

No comments:

Post a Comment