Monday, November 28, 2011

Happy Engagement

Dia, my ex boyfriend zaman skolah dulu.
Dia, kawan sy walaupon kami dah tak bersama.
Dia bakal bertunang in this coming December.
Tahniah. 
Bila Adil gembira, teyha pon gembira jugak.
May their relationship stays forever. 
InsyaAllah.

No heart feeling or what-so-ever.  I am really happy for him :)

Tahniah again!

Thursday, November 3, 2011

Dear Allah

i know i might not a good person
please, ya ALLAH, show me the way
i'm stuck
please..

Thursday, October 27, 2011

convo

hello Dungun :)
Alhamdulillah, Allah memudahkan jalan.
Allah berikan sedikit rezeki utk kegunaan kami.
InsyaAllah semuanya akan baik baik :)

Wednesday, July 20, 2011

this is what i call LIFE

I am not born rich.
my mom is only a general clerk when i first born.
and my dad, his salary is only RM400 monthly.
we have no car.
my mom have to went to medical check up monthly by bus.
my house is what people call SETINGGAN.
yes, i have been though that kind of life.
i am SETINGGAN girl.
soon after my great grandmother passed away, we moved to a FLAT HOUSE.
there i grown up.
we only have our first car in 1996, the year that my parent had their 3rd daughter.
all these while, buses and taxis are our main transportation.
we've been in a lot of hardship.
i can just can't tell how hard life is for our family.
my parents work very hard to keep us alive.
life is not that easy.
we were surrounded by debts.
and now, after all these years, don't ask me why i'm taking such a drastic decision about my future.
this is my family.
they are all that i have left.
it is my time to do whatever i can to keep this family bond together.
i just can bear to see my mom crying everyday, thinking about our future.
people can just look and talk.
the one that feels the burden is our family.
i can just left my family alone.
this is my resposibility now and forever.
this is what i call LIFE.

Sunday, July 3, 2011

KOSONG. SUNYI. SEPI.

sesuai dgn title di ATAS
itulah jiwa aku sekarang
maaf semua
maaf.

Wednesday, May 4, 2011

HARI INI, ESOK DAN LUSA

hye bloggers :)
secara jujurnya, hari yg setiap orang lalui ada macam macam perisa kan?
ada manis, ada masam, ada tawar and mungkin juga ada yang masin
*dah macam segmen memasak bersama chef wan laa plak*

okay okay, focus pada topik kite hari ini
*focus gila nie*
well, utk share dengan semua bloggers, hari ini yg aku aku dah face through dr pagi ke pagi semula

1) sangat happy sebab dalam bus otw balik terengganu ada mamat sangat handsome duduk sebelah = ini rasa manis ye kawan2

2) sangat teruja berjumpa dengan rakan rakan sekelas = ini juga rasa manis

3) bila dapat tahu report harus redo semula = mula rasa tawar

4) bila dapat tahu markah evaluation = ini dah rasa macam2 + mujur tak bunuh diri je tadi. 

5) bila menangis seharian tadi = rasa hidup nie macam tak fair

6) bila kawan kawan ada utk memberi semangat = mula rasa sedikit kemanisan

7) bila slide dah siap dan report sudah siap di print semula = mula rasa nak senyum smpai telinga

8) bila dapat tahu perjalanan utk ke hari esok masih panjang = rasa sebu plak tiba tiba

9) bila air mata mula menitis nitis jatuh lagi = rasa, tolonglah cepat dtg hari ESOK!

10) bila dapat tahu yg mungkin hari esok lebih baik dari hari ini mahupun semalam = insyaAllah, semuanya akan berjalan lancar

sebagai conclusion, hidup ini tak thrill laa kan kalau tak semua episod suka duka nie
at least kalau ada benda benda nie semua, baru laa rasa mencabar utk bangun pada pagi esok dan mulakan hari yang baru.  apa apa pon, renung renungkan dan selamat beramal :)

Thursday, April 14, 2011

KEGEMBIRAAN DAN KESEDIHAN

Hye bloggers :)
Lama jugak tak menjenguk bloggy tercinta nie. Almaklum laa kan, sejak akhir akhir nie, akak agak sibuk sket eh. takde topik pon nak bincangkan. lagi lagi di minggu akhir praktikal nie, yg akak pikir, REPORT AKAK TAK SIAP LAGI! baru type nama n company's name je. huhu. and akak percaya, adik adik akak kat luar sana pon mengalami masalah yg sama jugak kan? *betul tak apa yg akak cakap nie dik?* hahahah.

okay okay, dah dah laa merepek dan merapu. * nie yg malas nak update blog, lebih byk merapu daripada fakta -.-'*

okay, start dgn beberapa peristiwa menarik sepanjang beberapa lama tak update blog.

1) lebih kurang 2 minggu yang lepas, sy terima panggilan telefon daripada Encik S. jom kongsikan bersama sama isi kandungan panggilan telefon tersebut.


Encik S: teyha!!!!! finally!!! aku dah declare!!!
Miss Vouge: wahhhhhhh!!! congratulation bestie! is it with FY?
Encik S: yup yup! berbaloi rasanya tunggu lama lama. finally, dapat jugak. tp aku takot laa.
Miss Vouge: laaa, takot apa plak nie? ce cite ce cite.

*perbualan diteruskan tp agak private sket ye nak berkongsi di sini :)*

so, akak vouge nie pon, membentangkan segala hujah hujah dan fakta fakta yg mampu menyangkal ketakutan Encik S tue. dan akhirnya, Encik S pon berkata begini, "thanks teyha! kau laa advisor aku!" dan akak vouge pon membalas begini, "no hal, 5%!" 

okay okay. sy sangat gembira dengan apa yg telah berlaku dalam hidup kwn kwn sy. wahhh, kan sy dah kata, sy bahagia bila awk semua bahagia :))

tetapi, tak semua org bahagia. ada jugak yg melalui detik detik yg tak berapa nak bahagia, atau erti kata lain, KESEDIHAN.

2) BFF sy, putus cinta. for 2 years and half, tak dapat teruskan. sy sedih, sebab sy tak dapat bersama sama ngn dia dalam waktu dia macam nie. sy jauh. sy kesian kat dia. sy tak penah tinggalkan dia dalam time dia sedih sedih mcamnie. tp, sy nak awk igt, walau apa pun, sy tetap sokong awk, syg kat awk. awk jangan risau, people comes and go. kita dah go through all these things. sy tahu awk akan KUAT, sebab sy pon KUAT MACAM BISKUT TIGER :)))

dear FFU, awk jangan sedih sedih kay. sy selalu ada utk awk. U CAN COUNT ON ME kan? :)

well, sy nie nampak je keras mcam konkrit ke, batu ke, apa apa je laa yang bersamaan, tp dalam hati ada taman dik! :))

well, tue adalah sikit detik detik yg berlaku dalam perjalanan hidup akak lately nie. akak harap akan ada lg detik detik yg lebih bahagia selepas ini.
I LOVE YOU OLLS!!!

Friday, April 1, 2011

mendengar

orang sentiasa bercakap sebab Allah mengurniakan mereka mulut utk berkata-kata sehingga tanpa pedulik telah menyakitkan hati dan perasaan orang lain. tetapi yg aku musykil di sini, kenapa TELINGA yg telah Allah kurniakan, tak pulak mereka gunakan dengan sebaik baiknya utk MENILAI balik diri sendiri? someone penah bgtau aku benda nie "dengar apa yg dicakap, bukan tengok siapa yg bercakap".  maka, perlukah kita TENGOK siapa yg BERCAKAP dari MENDENGAR apa yg DICAKAP? well, aku paham, manusia nie TAKDE YG SEMPURNA.  tp, aku percaya, bila kita belajar utk MEMBERI dan MENERIMA, tak byk pon, sedikit mesti akan ada KESEMPURNAAN yg akan kita capai.  TETAPI, disebabkan EGO yang mmg dah SEBATI ngn DIRI, jadi, kita MALU dan rasa TERHINA sekiranya kita MENDENGAR dan MENGAMBIL sedikit KEINSAFAN kepada diri kita sendiri. 


manusia takkan penah PUAS dengan apa yg mereka ada. tp, utk sekali saje, PUASKAN diri kita dengan MENDENGAR apa shaja yg DICAKAP demi KEBAIKAN kita jugak. tak perlu BAYAR pon kalau KATA-KATA yg dikeluarkan itu, membantu MEMPERBAIKI diri kita sendiri. kita takkan BELAJAR kalau kita tak MENDENGAR. 


"takde manusia sempurna yang tiada masa lampau, dan tiada manusia gagal yg tiada masa hadapan"


apa yang kita patut buat adalah, MENDENGAR. sekali sahaja dalam hidup ini, kita ambik masa utk MENDENGAR dan berhenti BERCAKAP. kerana orang lain boleh MENILAI diri kita, kita hanya perlu MENDENGAR utk MEMPERBAIKI diri. itu sahaja. buang laa EGO, takkan bawak kemana pon. 


"duduk sama rendah, berdiri sama tinggi"


tak semestinya yang TUA tak blh MENDENGAR yg MUDA berkata-kata. tak semestinya yang PANGKAT BESAR tak blh MENDENGAR si PANGKAT RENDAH bersuara.


FIKIRKAN LAHH

Tuesday, March 29, 2011

no title -.-'

hari ini,
aku rasa nak cakap benda nie
"people always talk, yet, too little who listened"

Friday, March 25, 2011

J U M A A T

-.-'

Alhamdulillah masih mampu bernafas dan berpijak di bumi Allah

:)

Thursday, March 24, 2011

TERIMA KASIH CIK N, ENCIK W DAN ENCIK S

Assalamualaikum..
Di kesempatan ini, sy ingin merakamkan jutaan terima kasih dan terlalu bersyukur di atas nasihat nasihat serta bimbingan yang anda telah berikan.
Terima kasih cik N kerana membuka mata akan kenikmatan hidup di bumi Allah ini.
Terima kasih encik W kerana memberikan pendapat yg sangat berguna.
Terima kasih encik S kerana melayani kerenah yg kadang kala menjengkelkan ini.
Alhamdulillah. Selagi masih bernafas di bumi Allah, selagi itulah kita akan diberi peluang utk berubah.
Moga ini utk selamanya. InsyaAllah.

Monday, March 21, 2011

please yell at me

i really need it
please yell at me and tell me that i am wrong
please tell me that whatever i do rite now is not okay
please tell me that i am not okay
please tell me that i need to find myself back
please tell me that i am not that strong
please tell me to stop whatever i am doing rite now
please tell me that i need to stop
please tell me that i really need a guide
please tell me that i really need someone with me
please...
i really need it
i lost myself in the middle of nowhere
i need to find it back but i don't know where to start
please...

Thursday, March 17, 2011

Sumpah, aku benci kau!

Aku benci kau. Mulut kau, muka kau, anak beranak kau, kereta kau, kain baju kau, suara kau, semua pasal kau, AKU BENCI. Aku tak mintak kau cakap elok elok kat aku. Cukup laa kau berhenti BERMULUT LONGKANG samada depan aku, belakang aku, ataupon di kiri dan kanan aku. Sebab, AKU BETOL BETOL BENCI KAU!

Wednesday, March 9, 2011

NAK NAK NAK!!!!

selepas puas melayari pelbagai laman sesawang
aku akhirnya terjumpa ini barang
ada sesiapa sudi belikan utk aku tak?
nak nak nak!!!!








aku nak all these things
eventhough aku taw aku tak mampu
tolong belikan boleh?
*dgn nada mengedik nie*
;p


xoxo~

ehem ehem

blogger -.-
hehe, hari ini saya ingin berkongsi ADDICTION saya pada tahun 2011
walaupun ADDICTION ini telah lama saya PENDAM
akhirnya saya berjaya keluar dari kepompong masa untuk MELUAHKAN nya disini 
*statement di atas seperti tiada kena mengena*
lantak laa ada kena mengena ke tak
sekarang, sy nak BERKONGSI ADDICTION saya bersama anda di alam maya ini
*cik mawar dah pandai menggunakan ayat yg indah berbunga bunga -.-'*
so, check this out


THE VAMPIRES DIARIES 
OMG!!!

HA, HAMBEK KAU!!
DAMON SALVATORE
I AM SOOOOOO IN LOVE WITH YOU LAAAAA :*





HAAAAAAA
HAMBEK KAUUUUUU
KACAK LAGI BERGAYA KAN?
so, inilah latest addiction aku ;p
hingga berjumpa lagi

xoxo~

Thursday, February 24, 2011

MANUSIA DI DUNIA

Assalamualaikum wbt and Bismillahirrahmanirrahim..
First of all, aku tataw apa yang jadi dengan diri aku lately nie. aku rasa tak tenteram sangat. bila aku fikir balik, aku rasa aku dah jumpa JAWAPANNYA. aku harus akui, aku dah terlalu JAUH dari DIA-MAHA PENCIPTA. aku bukan nak bersyarah ke atau apa je. tp aku nak luahkan apa yang aku rasa kebelekangan nie. aku selalu rasa bedebar-debar, takut and macam-macam lagi. aku tahu, aku hanya MANUSIA BIASA. selalu lalai, lagi-lagi dalam menunaikan KEWAJIPAN. bila seseorang tue makin jauh, makin kita akan lalai. sikit sikit DIA akan tarik balik semua pemberiannya. untuk apa DIA mengingati kita, kalau kita semakin hari semakin melupakan dia? aku bukan ANAK KECIL yang boleh dirotan sekiranya aku lalai dalam menunaikan TANGGUNGJAWAB-NYA. aku seorang DEWASA, yang WARAS, sudah selayaknya menanggung DOSA-DOSA aku sendiri. jadi, aku harus lebih PEKA dengan apa yang aku lalui sekarang nie. aku tak menjadi yang terbaik, mahupun perubahan yang terlalu drastik. but, frankly says, I HAVE TO CHANGE! i really have to. memang tiap tiap tahun baru pon nak berazam laa apa laa semua. tp at the end of the year pon tak jadi jugak. halangan ada je. SYAITAN sentiasa bersama ANAK ADAM. bukan tak boleh nak enjoy. tapi, HIBURAN MELALAIKAN. betul. bila aku pikir balik, aku dah puas enjoy. takde apa lagi yang aku nak banggakan dengan kehidupan masa lampau. TIDAK ADA MANUSIA YANG TIADA MASA LAMPAU. apa yang kita perlu buat, BERUBAH! jadi, di sini, aku minta, sedikit ruang untuk aku carik balik DIRI AKU YANG DAH HILANG. aku harap semua pihak dapat faham kalau aku semakin jauh dari siapa siapa pon. sebab, aku ingin dekatkan diri ini pada-NYA. doakan aku. wassalam.

Saturday, February 19, 2011

kenapa manusia harus BUSUK HATI?

aku takkan post yang bukan bukan kalau aku tak pissed off
aku takkan mengamuk bukan bukan kalau aku tak dicuit
aku takkan jadi macam skang kalau bukan kau penyebab!

Thursday, February 10, 2011

TAKOT

Harinie sy sgt takot
pagi tadi nampak ACCIDENT depan mata
lepas tue, sitting arrangement kat office kena tukar
and the worst part is MONITOR PC sy jatuh and terhempap atas SUNGLASSES BOSS SY
sekarang sy KETAKUTAN
MOOD BOSS sy agak baik rinie
tp sy TAKOT DIMAKI di depan orang
maka,
harinie SAYA AKAN HIDUP DALAM KETAKUTAN
tolong saya
-.-'