Thursday, February 24, 2011

MANUSIA DI DUNIA

Assalamualaikum wbt and Bismillahirrahmanirrahim..
First of all, aku tataw apa yang jadi dengan diri aku lately nie. aku rasa tak tenteram sangat. bila aku fikir balik, aku rasa aku dah jumpa JAWAPANNYA. aku harus akui, aku dah terlalu JAUH dari DIA-MAHA PENCIPTA. aku bukan nak bersyarah ke atau apa je. tp aku nak luahkan apa yang aku rasa kebelekangan nie. aku selalu rasa bedebar-debar, takut and macam-macam lagi. aku tahu, aku hanya MANUSIA BIASA. selalu lalai, lagi-lagi dalam menunaikan KEWAJIPAN. bila seseorang tue makin jauh, makin kita akan lalai. sikit sikit DIA akan tarik balik semua pemberiannya. untuk apa DIA mengingati kita, kalau kita semakin hari semakin melupakan dia? aku bukan ANAK KECIL yang boleh dirotan sekiranya aku lalai dalam menunaikan TANGGUNGJAWAB-NYA. aku seorang DEWASA, yang WARAS, sudah selayaknya menanggung DOSA-DOSA aku sendiri. jadi, aku harus lebih PEKA dengan apa yang aku lalui sekarang nie. aku tak menjadi yang terbaik, mahupun perubahan yang terlalu drastik. but, frankly says, I HAVE TO CHANGE! i really have to. memang tiap tiap tahun baru pon nak berazam laa apa laa semua. tp at the end of the year pon tak jadi jugak. halangan ada je. SYAITAN sentiasa bersama ANAK ADAM. bukan tak boleh nak enjoy. tapi, HIBURAN MELALAIKAN. betul. bila aku pikir balik, aku dah puas enjoy. takde apa lagi yang aku nak banggakan dengan kehidupan masa lampau. TIDAK ADA MANUSIA YANG TIADA MASA LAMPAU. apa yang kita perlu buat, BERUBAH! jadi, di sini, aku minta, sedikit ruang untuk aku carik balik DIRI AKU YANG DAH HILANG. aku harap semua pihak dapat faham kalau aku semakin jauh dari siapa siapa pon. sebab, aku ingin dekatkan diri ini pada-NYA. doakan aku. wassalam.

Saturday, February 19, 2011

kenapa manusia harus BUSUK HATI?

aku takkan post yang bukan bukan kalau aku tak pissed off
aku takkan mengamuk bukan bukan kalau aku tak dicuit
aku takkan jadi macam skang kalau bukan kau penyebab!

Thursday, February 10, 2011

TAKOT

Harinie sy sgt takot
pagi tadi nampak ACCIDENT depan mata
lepas tue, sitting arrangement kat office kena tukar
and the worst part is MONITOR PC sy jatuh and terhempap atas SUNGLASSES BOSS SY
sekarang sy KETAKUTAN
MOOD BOSS sy agak baik rinie
tp sy TAKOT DIMAKI di depan orang
maka,
harinie SAYA AKAN HIDUP DALAM KETAKUTAN
tolong saya
-.-'