Thursday, April 14, 2011

KEGEMBIRAAN DAN KESEDIHAN

Hye bloggers :)
Lama jugak tak menjenguk bloggy tercinta nie. Almaklum laa kan, sejak akhir akhir nie, akak agak sibuk sket eh. takde topik pon nak bincangkan. lagi lagi di minggu akhir praktikal nie, yg akak pikir, REPORT AKAK TAK SIAP LAGI! baru type nama n company's name je. huhu. and akak percaya, adik adik akak kat luar sana pon mengalami masalah yg sama jugak kan? *betul tak apa yg akak cakap nie dik?* hahahah.

okay okay, dah dah laa merepek dan merapu. * nie yg malas nak update blog, lebih byk merapu daripada fakta -.-'*

okay, start dgn beberapa peristiwa menarik sepanjang beberapa lama tak update blog.

1) lebih kurang 2 minggu yang lepas, sy terima panggilan telefon daripada Encik S. jom kongsikan bersama sama isi kandungan panggilan telefon tersebut.


Encik S: teyha!!!!! finally!!! aku dah declare!!!
Miss Vouge: wahhhhhhh!!! congratulation bestie! is it with FY?
Encik S: yup yup! berbaloi rasanya tunggu lama lama. finally, dapat jugak. tp aku takot laa.
Miss Vouge: laaa, takot apa plak nie? ce cite ce cite.

*perbualan diteruskan tp agak private sket ye nak berkongsi di sini :)*

so, akak vouge nie pon, membentangkan segala hujah hujah dan fakta fakta yg mampu menyangkal ketakutan Encik S tue. dan akhirnya, Encik S pon berkata begini, "thanks teyha! kau laa advisor aku!" dan akak vouge pon membalas begini, "no hal, 5%!" 

okay okay. sy sangat gembira dengan apa yg telah berlaku dalam hidup kwn kwn sy. wahhh, kan sy dah kata, sy bahagia bila awk semua bahagia :))

tetapi, tak semua org bahagia. ada jugak yg melalui detik detik yg tak berapa nak bahagia, atau erti kata lain, KESEDIHAN.

2) BFF sy, putus cinta. for 2 years and half, tak dapat teruskan. sy sedih, sebab sy tak dapat bersama sama ngn dia dalam waktu dia macam nie. sy jauh. sy kesian kat dia. sy tak penah tinggalkan dia dalam time dia sedih sedih mcamnie. tp, sy nak awk igt, walau apa pun, sy tetap sokong awk, syg kat awk. awk jangan risau, people comes and go. kita dah go through all these things. sy tahu awk akan KUAT, sebab sy pon KUAT MACAM BISKUT TIGER :)))

dear FFU, awk jangan sedih sedih kay. sy selalu ada utk awk. U CAN COUNT ON ME kan? :)

well, sy nie nampak je keras mcam konkrit ke, batu ke, apa apa je laa yang bersamaan, tp dalam hati ada taman dik! :))

well, tue adalah sikit detik detik yg berlaku dalam perjalanan hidup akak lately nie. akak harap akan ada lg detik detik yg lebih bahagia selepas ini.
I LOVE YOU OLLS!!!

No comments:

Post a Comment