Wednesday, May 4, 2011

HARI INI, ESOK DAN LUSA

hye bloggers :)
secara jujurnya, hari yg setiap orang lalui ada macam macam perisa kan?
ada manis, ada masam, ada tawar and mungkin juga ada yang masin
*dah macam segmen memasak bersama chef wan laa plak*

okay okay, focus pada topik kite hari ini
*focus gila nie*
well, utk share dengan semua bloggers, hari ini yg aku aku dah face through dr pagi ke pagi semula

1) sangat happy sebab dalam bus otw balik terengganu ada mamat sangat handsome duduk sebelah = ini rasa manis ye kawan2

2) sangat teruja berjumpa dengan rakan rakan sekelas = ini juga rasa manis

3) bila dapat tahu report harus redo semula = mula rasa tawar

4) bila dapat tahu markah evaluation = ini dah rasa macam2 + mujur tak bunuh diri je tadi. 

5) bila menangis seharian tadi = rasa hidup nie macam tak fair

6) bila kawan kawan ada utk memberi semangat = mula rasa sedikit kemanisan

7) bila slide dah siap dan report sudah siap di print semula = mula rasa nak senyum smpai telinga

8) bila dapat tahu perjalanan utk ke hari esok masih panjang = rasa sebu plak tiba tiba

9) bila air mata mula menitis nitis jatuh lagi = rasa, tolonglah cepat dtg hari ESOK!

10) bila dapat tahu yg mungkin hari esok lebih baik dari hari ini mahupun semalam = insyaAllah, semuanya akan berjalan lancar

sebagai conclusion, hidup ini tak thrill laa kan kalau tak semua episod suka duka nie
at least kalau ada benda benda nie semua, baru laa rasa mencabar utk bangun pada pagi esok dan mulakan hari yang baru.  apa apa pon, renung renungkan dan selamat beramal :)

No comments:

Post a Comment