Saturday, April 7, 2012

IKHLAS

Salam dear readers :)

So, dengan cuaca yg redup hari nie, aku rasa sangap sangat terseksa jiwa raga menunggu ke jam 5:45pm sebab aku terpaksa bekerja pada hari yang suram ini. :( Pagi aku dikejotkan dengan melihat insan-insan yg kucintai masih lagi terbongkang sambil berdengkor umpama ikan paus terdampar di tepi pantai. Gila tak baik cakap macam tue. Shuh shuh! Tapi at least aku ikhlas apa cakap macam tue. Takde laa cakap belakang2 ke apa kan? Kau tau ke dorang rasa apa? Ikhlas omak kau! Itu megutuk laa, hamsap betol! *PENAMPAR SEBIJIK*

Okay, so hari nie topik perbincangan kita adalah IKHLAS. *pembuka ayat karangan UPSR aku dulu* Ikhlas nie banyak cabang actually. Lagi2 bila dalam jemputan. Semua tau kan, WAJIB pergi ke majlis yang telah diterima jemputannya. Tapiiiiiii..... apa yg aku nak fokuskan kat sini is, adakah jemputan itu IKHLAS? Niat tak menghalalkan cara u olls. So, kita sendiri tak dpt nak defined how ikhlas she/he kan? Baru2 aku ada dapat 1 invitation. Tapi, i can seriously say, jemputan itu sangat tidak ikhlas and bukan datang dari hati. Senang cerita, aku anggap aku tak wajib attend that kind of invitation if it is not that ikhlas kan? Kira senang cerita, aku tak dapat dosa, dia pon tak dapat dosa. It's a win win situation after all.

Dear readers, aku nak sarankan laa. If korang betol2 ikhlas nak ajak orang attend your big event, make sure the way korang ajak tue nampak betol2 ikhlas. Kiranya tak potong stim laa bila org dapat invitation korang yg ala kadar tue kan.

It's better korang tak banyak ajak teros sbb tak ikhlas.

So, renung2 kan dan selamat beramal.  :)

3 comments:

  1. salam..follow my blog ^_^

    http://penhijaupenpink.blogspot.com/

    ReplyDelete
  2. Macam mana cra tu, cuba brief skit..
    Apapun, slalunya kalau nmpk ikhlas bila bg kad.. Dan klu jemput mlut ke mlut tu, biarlh owner event tu yg jmput trus. Skadar sebar2, susah nk tau ikhlas ke tak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tanpa kad, hanya sms yg tak berapa nak ikhlas :)
      btw, nice blog u had
      salam perkenalan :)

      Delete