Thursday, December 27, 2012

GOODBYE 2012, HELLO 2013

Salam dear readers,

As we all know, only few days lagi tinggal before we officially say Goodbye to 2012 and welcoming 2013 kan? soalan femes org slalu tanya time nak masok new year nie apa?? APAKAH AZAM TAHUN BARU ANDA? tiap2 tahun pon mesti org akan tanya kan. Aku tak penah ada azam tahun baru. boleh kan? bukan tanak berubah menjadi lebih baik pada tahun baru nie. tapiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii, belum bersedia maybe? *every year aku akan bagi jawapan sama*

Well, apa peristiwa menarik yg dah berlaku kat korang sepanjang tahun 2012 nie? meh aku share apa yg aku dah go through along 2012 nie.


  1. berjaya menghadiahkan diri sendiri sebijik kereta yg dibeli dengan titik peluh sendiri :)
  2. celebrating birthday utk tahun ke 2 kat umah with femmies
  3. berpeluang muncul dalam Perodua corporate com :)
  4. lebih byk mengenali jenis manusia
  5. Alhamdulillah, i'm a hijabster now
  6. a better career ahead, Alhamdulillah
  7. pegi konvo MNK. hahaha
  8. a girls day out with FFU and others
  9. my bfffff weds and now she's pregnant :))
  10. my bfffff engagement, weds *i'm getting tua ya'lls*
  11. my adik is getting engage soon, insyaAllah
  12. manage to jadi lebih gemokkkkkk! HAHA
Well, aku tak igt laa all the best thing happened to me all these long. tp, these are few of it. InsyaAllah this upcoming new year brings all the best to all. *nak target gaji tambah lagi 1 kosong kat blakang blh tak?*

Happy New Year all. *i'm getting older and older now.*

p/s: i'm counting days!

Friday, December 7, 2012

BEKERJA & BELAJAR

Salam dear readers.

sighhhh~ to be honest, i'm doing nothing kat office nie skang. seriously, dari pkul 8:30 td, until now, gaya mcm boss2. takde keje tahap gaban nie. hihihi.

and, baru je lepas call Puchea tadi. tgh gila + mereng sbb dgn reserch segala. *dlm hati aku teros ckp, nasib baik laa aku dah keje* well, time blaja dulu, i've to admit, mmg takde masa nak lepak. lagi2 bila dekat2 nak exam sume tue kan. tp, bila korang fikir blik, kite still ada masa utk relax time awal2 sem kan. blh hang out, blh pegi mkn byk2, blh tgk cite korea. mcam2 lagi laa yg boleh. itu sume aku rasa time study dulu.

tapiiiiiiiiii, lately nie, aku agak anti social laa. fb takde, twitter apatah lagi. *Puchea n MNK dah cop aku anti social* =.=' nak buat camne kan, macam dah mmg sgt aku je skang nie. at this point kan, kalau blh, aku mmg nak sgt smbung blaja. at least, aku ada chance nak buat segala activity diatas. bkn laa kata time dah keje nie tak blh nak bersocial, blh je. sume tue atas korang. dah kalau mcm aku, bangun subuh2, pegi keje, blk kang dah ptg, tak pon lpas maghrib teros. mana laa aku ada masa nak buat sume benda tue kan? *tp aku ttap adakan masa utk tgk Running Man, daebakkkk!* itu cara aku utk release tension lpas 8 jam otak penat dgn segala macam kerja dkat office. *gosh, i really need a secretary. Anyone??*

belajar dgn bekerja sama je penatnya korang. kiranya aku nie dah rasa dua-dua dah. pada aku, time belajar dulu, penat hanya utk certain period je laa. lepas keje sume dah settle, beban dah takde dah. tapi, kalau time dah kerja nie, siap bwak mimpi okay keje kat office tue. *now i need a therapist* Weekend aku lately nie dipenuhi dgn undangan perkahwinan yg tak penah putus okayyy. and, makna cuti utk aku skang nie adalah REHAT. harus laa aku agak anti social gak laa skang kan? *ehhh, mana ada! aku ada je lepak makan sushi dgn babes ritu kan?*

so, conclusion nya, walau apa pon pekerjaan yg kita buat skang nie, sama ada belajar mahupon bekerja, itu semua adalah ibadat kan? so, hadapi dengan sabar dan tenang. :)

till then,
xoxo~