Tuesday, February 26, 2013

INSPIRED

If i'm getting married, i really want this to be my wedding dress.

Check out!




Inspired by Grace Kelly and Kate Middleton.

Love,
Pearl

I'M IN LOVE


Please be mine?

Love,
Pearl

AYAM BERTELUR RIUH SEKAMPUNG

The title tells the rest of the story.

Settlekan jalan cerita itu sendiri.

Sekian, berdiam diri lebih baik.

Tuesday, February 19, 2013

DAY 2 - JB


Smpai je pagi tue kat Station Kempas Baru, aku terus menanti kehadiran fara dan kak ngah dgn senyum melebar di pipi. Tak sabar nak berjumpa dgn insan2 yg dicintai J

Balik ke rumah kak ngah, sdg diri kekenyangan menelan sarapan pagi, aku pon teros mnyambung tido. Ini paling best ! Sbb fara kena tido kat bawah and aku terbongkang sorang2 atas katil. Buli habis! Haha.  Then, dah tengahari camtue, kak ngah and hubby decided bwk ktorang pegi makan and then straight away send us to Emin’s house.

Si bakal pengantin tue, tak reti duduk diam. Aku dgn fara yg serabut tgk. Pastue muka tak nebes lgsung! Blh? Relax mcm takde apa je kan. Haha. Then, ktorang pon tlg laa sikit2 apa yg patot. Which is takde apa sgt pon sbb sume dah settle kan. We all menanti laa bdk2 lain dr Kelantan tue smpai. Dorang supposed to smpai last nite. Tp dssbkan ada sikit masalah dgn transport, terpaksa bermalam dkat Muadzam plak. Kesian dorang. Next time naik train gegar mcm kak teyha ok! Hahaha.

Then, waktu yg ditunggu pon akhirnya tiba. Dgn 3 kali lafaz, Emin sah bergelar Puan Nurul Najmin. Alhamdulillah. And, hanya ada aku dan fara je time tue. Since the others still otw to here. And, lpas dok sebok berinai bagai, aku and fara antara closest friends yg paling bertuah sbb dpt mencapap muka ktorang kat video Emin. Hahahha.

And, the babies yg sangkut kat Muadzam tue arrive around 11 something that nite. Dgn muka tak berapa nak semenggah kan, dorang pon nak mencapap gak tngkap gambar dgn si pengantin baru. Hehehe. Ok, have to admit, bau tak masok dlm pic. Consider alasan mereka tak mandi blh diterima. Hahaha.

Malam tue, ktorang check in kat homestay yg si pengantin dah sediakan. Fewittttt! Besar gila ok. The guys plak dpt 1 bilik hotel. And, sesi berebut bantal and selimut pon bermula. Ok, aku paling kakak, maka, aku dpt paling byk bantal. Kejam bukan? Hahaha.

Perot ktorang nie tak berapa nak sekolah. Dah pkul 12 lbh baru laa nak rasa lapar. Lucky kat situ ada kedai makan. Sedap and affordable sgt2! Suke suke suke! Gendang gendut tali kecapi. Kenyang perot suke hati!

Till then, akan bersambung lagi.

p/s mana blh pegi JB tak jalan2 carik makan kan

Friday, February 15, 2013

Tersasar di jalan mu


Well, journey to Johor starts dgn perjalanan yg sangat panjanggggggggggg. Abah send me to take KTM from Klang to KL Sentral on my own. Sampai je KL Sentral, met this cute Chinese girl that was heading back to her hometown in Penang. Borak pnye borak, tak sedar dah nak dekat pkul 11. Alert gila aku dgn segala announcement made by KTM Staff, tp alangkah malangnya nasib, rupanya, selama dok berborak dgn si May nie, aku tersalah gate. Blh? Haha. So, dipendekkan cerita, dgn langkah kaki yg makin pendek, badan yg makin gedempol, berlari2 anak laa aku ke gate yg satu lagi. Haa, nie baru betol train nak pi JB. Demmm!

So, aku yg mmg tak pernah seumur hdup naik train on long journey, teros laa duduk kat coach yg dorg bgtau tue. Fuhhh! Feeling nie. Camnie pnye best kerusi, sumpah aku tak sedar kalau dah sampai JB nnt. Maka, teros laa mata yg mngantok nie tertido di atas kerusi empuk dan tmpat yg tersangattttt laaa selesa. Dlm hati teros update “I’ll definitely going holiday with KTM again.”

Tetibeeeeee, “NAK CHECK TICKET CIK.” Aku pon habis confident laa keluarkan tiket. Nah ambikkk! “Maaf cik, coach cik kat sebelah. Ini coach 1 st class cik.” WTF????? Owh okayyy, no wonder tempat luas kerusi empuk. Dgn itu aku pon mngangkat laa segala brg2 and beralih ke coach sebelah. Okay, that’s it! Ini mmg paling layak dgn kau! Hahaha. Itik ayam angsa semua ada kat dalam coach tue. Boleh? Hahah. Tipu jeeee. Sgt padat bersesuaian dgn harga tiket anda. Harap maklum. :P

So, akhirnyaaaa smpai jgk di stesen Kempas Baru tepat jam 6:30 pagi. Lebih dari 10 kali aku dok igtkan mamat KTM tue, gara2 takot terlepas stesen.

After all, what a journey! But I love it J

Thursday, February 14, 2013

JOHOR BARU

Dears,

Update journey kali nie akan menyusul tak lama lagi. Tungguuuuuuuuuuuuu  :) :) :)