Tuesday, February 19, 2013

DAY 2 - JB


Smpai je pagi tue kat Station Kempas Baru, aku terus menanti kehadiran fara dan kak ngah dgn senyum melebar di pipi. Tak sabar nak berjumpa dgn insan2 yg dicintai J

Balik ke rumah kak ngah, sdg diri kekenyangan menelan sarapan pagi, aku pon teros mnyambung tido. Ini paling best ! Sbb fara kena tido kat bawah and aku terbongkang sorang2 atas katil. Buli habis! Haha.  Then, dah tengahari camtue, kak ngah and hubby decided bwk ktorang pegi makan and then straight away send us to Emin’s house.

Si bakal pengantin tue, tak reti duduk diam. Aku dgn fara yg serabut tgk. Pastue muka tak nebes lgsung! Blh? Relax mcm takde apa je kan. Haha. Then, ktorang pon tlg laa sikit2 apa yg patot. Which is takde apa sgt pon sbb sume dah settle kan. We all menanti laa bdk2 lain dr Kelantan tue smpai. Dorang supposed to smpai last nite. Tp dssbkan ada sikit masalah dgn transport, terpaksa bermalam dkat Muadzam plak. Kesian dorang. Next time naik train gegar mcm kak teyha ok! Hahaha.

Then, waktu yg ditunggu pon akhirnya tiba. Dgn 3 kali lafaz, Emin sah bergelar Puan Nurul Najmin. Alhamdulillah. And, hanya ada aku dan fara je time tue. Since the others still otw to here. And, lpas dok sebok berinai bagai, aku and fara antara closest friends yg paling bertuah sbb dpt mencapap muka ktorang kat video Emin. Hahahha.

And, the babies yg sangkut kat Muadzam tue arrive around 11 something that nite. Dgn muka tak berapa nak semenggah kan, dorang pon nak mencapap gak tngkap gambar dgn si pengantin baru. Hehehe. Ok, have to admit, bau tak masok dlm pic. Consider alasan mereka tak mandi blh diterima. Hahaha.

Malam tue, ktorang check in kat homestay yg si pengantin dah sediakan. Fewittttt! Besar gila ok. The guys plak dpt 1 bilik hotel. And, sesi berebut bantal and selimut pon bermula. Ok, aku paling kakak, maka, aku dpt paling byk bantal. Kejam bukan? Hahaha.

Perot ktorang nie tak berapa nak sekolah. Dah pkul 12 lbh baru laa nak rasa lapar. Lucky kat situ ada kedai makan. Sedap and affordable sgt2! Suke suke suke! Gendang gendut tali kecapi. Kenyang perot suke hati!

Till then, akan bersambung lagi.

p/s mana blh pegi JB tak jalan2 carik makan kan

2 comments:

  1. Aku x masam okkeyyyyy..hhahhaahha

    ReplyDelete
  2. haha... tergelak aku baca... pecah rahsia kat sini...sib baik dalam gambar xmasuk bau. hahaha.

    ReplyDelete