Friday, February 15, 2013

Tersasar di jalan mu


Well, journey to Johor starts dgn perjalanan yg sangat panjanggggggggggg. Abah send me to take KTM from Klang to KL Sentral on my own. Sampai je KL Sentral, met this cute Chinese girl that was heading back to her hometown in Penang. Borak pnye borak, tak sedar dah nak dekat pkul 11. Alert gila aku dgn segala announcement made by KTM Staff, tp alangkah malangnya nasib, rupanya, selama dok berborak dgn si May nie, aku tersalah gate. Blh? Haha. So, dipendekkan cerita, dgn langkah kaki yg makin pendek, badan yg makin gedempol, berlari2 anak laa aku ke gate yg satu lagi. Haa, nie baru betol train nak pi JB. Demmm!

So, aku yg mmg tak pernah seumur hdup naik train on long journey, teros laa duduk kat coach yg dorg bgtau tue. Fuhhh! Feeling nie. Camnie pnye best kerusi, sumpah aku tak sedar kalau dah sampai JB nnt. Maka, teros laa mata yg mngantok nie tertido di atas kerusi empuk dan tmpat yg tersangattttt laaa selesa. Dlm hati teros update “I’ll definitely going holiday with KTM again.”

Tetibeeeeee, “NAK CHECK TICKET CIK.” Aku pon habis confident laa keluarkan tiket. Nah ambikkk! “Maaf cik, coach cik kat sebelah. Ini coach 1 st class cik.” WTF????? Owh okayyy, no wonder tempat luas kerusi empuk. Dgn itu aku pon mngangkat laa segala brg2 and beralih ke coach sebelah. Okay, that’s it! Ini mmg paling layak dgn kau! Hahaha. Itik ayam angsa semua ada kat dalam coach tue. Boleh? Hahah. Tipu jeeee. Sgt padat bersesuaian dgn harga tiket anda. Harap maklum. :P

So, akhirnyaaaa smpai jgk di stesen Kempas Baru tepat jam 6:30 pagi. Lebih dari 10 kali aku dok igtkan mamat KTM tue, gara2 takot terlepas stesen.

After all, what a journey! But I love it J

No comments:

Post a Comment